חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
ארטישוק ירושלמי בגבינת קצ'קבל כבשים ודבש

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים

1 קילוגרם ארקטישוק ירושלמי

200 גרם גבינת קצקבל כבשים אמיתית מגורדת גס.

3-4 כפות דבש פרחי בר

1/3 כוס שמן זית עדין

פלפל לבן ומלח ים גרוס לפי הטעם

1 כף עלי טימין מופרדים מהגבעולים

  

אופן ההכנה

מקלפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים במים מומלחים עג שהם חצי מבושלים. הזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. מסננים את הארטישוקים ומסדרים על תבנית חרסבשכבה אחת. בוזקים מעליהם את זמן הזית והדבש ומתבלים במלח פלפל ועלי הטימין. אופים בתנור בחום של כ 220 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת הק'צקבל המגורדת וממשיכים באפייה עוד כ 10 דקות . מגישים מיד.

 

הערה - לארטישוק המסכן יצאה תדמית של אויב הציבור מספר אחת בגלל שחלק מהאנשים שאוכלים אותו חווים תופעות לוואי "טשולנטיות". הפתרון הקל לגזים הוא להוסיף מעט זרעוני שומר כתושים גס מעל הארטישוק במהלך הצלייה. זה כבר יפתור לכם את הבעיה.