חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
פולנטה של תירס טרי וקצ'קבל כבשים אמיתי

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב

חומרים

6 קלחי תירס מתוק ועסיסי

100-150 גר' גבינת קצ'קבל כבשים אמית (ולא אנאלוגיות משומן צמחי ואבקת חלב...)

פלפל לבן גרוס טרי

כוס שמנת מתוקה

50-75 גר' חמאה

מלח ים גרוס

4 ביצים רכות מבושלות 5 דקות במים.

 

אופן ההכנה

בעזרת סכין מאורכת וחדה מורידים את גרעיני התירס מהקלחים. מנקים את השערות הירוקות. מאדים את התירס בחמאה בסיר שטוח כ 10-12 דקות עד שמתרככים.

שופכים לסיר את השמנת המתוקה ומבשלים מס' דקות אחרי הרתיחה עד שמסמיך והתירס "שותה" את השמנת . טוחנים בבלנדר כדקה עד שנהיית מחית גסה. מחזירים לסיר ומעלים על להבה נמוכה ומוסיפים את קצ'קבל ומערבבים. מגישים בקעריות עם החלמונים הרכים מהביצים שבישלתם.  מתבלים מעט מלמעלה ואוכלים מיד.

תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..