חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
כנאפה ברינזה כבשים עם תאנים
כנאפה מיוחדת מהמטבח של השפית סבינה ולדמן מרוטשילד'ס קיטשן
4 מנות
 
400ג' קדאיף
100ג' חמאה מומסת
200ג' ברינזה כבשים
4 תאנים בשלות, חתוכות לפרוסות
4 כפות פיסטוק קלוי, קצוץ גס
 
מי סוכר:
חצי ליטר מים
300ג' סוכר
3 טיפות מי ורדים
 
הכנה:
מפוררים את הגבינת ברינזה דק לתוך מסננת דקה ומניחים בתוך קערה מלאה במים קרים. משרים את הגבינה לעשר דקות ומסננים מהמים . חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר, ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל כ10 דקות. מורידים מהאש ומקררים. כשהמי סוכר קרים מוסיפים את המי ורדים.
בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת ידיים את הקדאיף עם החמאה. מחלקים לחצי.
מחממים תנור ל200 מעלות.
מניחים במגש מרופד עם נייר פרגמנט,4 כלים\רינג אישיים בקוטר 10ס"מ גובה 4 ס"מ. מחלקים לרבעים שווים מחצי כמות הקדאיף(כ50ג') ומניחים בתחתית. מפזרים מעל את הגבינה. מכסים מעל בחצי כמות הקדאיף הנותר.  מעבירים לתנור ל12 דקות.
מוציאים בעדינות מהכלים ומזלפים מעל כל אחד 4 כפות מי סוכר. מניחים 5 פרוסות תאנה וכף פיסטוק קצוץ. מגישים מיד.