חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
קבב דניס על פאט'ה לבנונית ורכז רימונים
מתכון דגים וגבינת כבשים מעולה ממטבחה של השפית סבינה ולדמן מרוטשילדס קיטשן
רכיבים
4 סועדים
 
קבב דניס:
500ג' פילה דניס קצוץ דק
1 בצל קטן קצוץ דק
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
1 כפית כמון
3 כפות שמן זית
רבע צ'ילי ירוק טרי קצוץ
מלח גס.
הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים טמתקנים תיבול. מגלגלים לקבבים במשקל 50 גר' כל אחד(12יח') ומקררים.
 
פאט'ה:
חצי כוס גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים ללילה
1 פיתה חתוכה לרצועות בעובי 2ס"מ
2כפות שמן זית
כפית כמון
400מ"ל יוגורט כבשים
1 כפית דבש
גרדה מלימון אחד
1 שן שום פרוסה דק
2 כפות צנוברים קלויים
רבע כוס קשיו קלוי
4 כפות רכז רימונים
4 כפות חמאה מזוקקת מומסת(סאמנה)(לא חובה)
עלי נענע מופרדים מ2 גבעולים
מלח גס
 
הכנה:
מסננים את החומוס ומבשלים ב3 כוסות מים וחצי כפית אבקת סודה לשתייה, כשעה וחצי עד שהחומוס רך. מסננים ושומרים בצד.
מחממים תנור ל150 מעלות. משמנים את הרצועות פיתה בשמן זית ומתבלים בנדיבות עם כמון. קולים את הפיתות בתנור כ40 דקות. מוציאים ומצננים מחוץ למקרר.
מוציאים את הקבבים מהמקרר.מחממים מחבת גדולה. משמנים קלות את הקבבים וצולים כ 3 דקות מכל צד לדרגת עשייה מידיום. 6 קבבים בכל פעם.
במקביל, מחממים בסיר קטן את היוגורט עם השום, דבש וגרדת לימון. לא להרתיח כי היוגורט מתפרק.
הרכבה:
מחלקים באופן שווה בין 4 צלחות את החומוס,צנוברים, קשיו ורצועות פיתה. מעל מחלקים את היוגורט. מניחים 3 קבבים בכל צלחת. מעל מזלפים כף רכז רימונים וכף חמאה מומסת או שמן זית. מפזרים מעל עלי נענע ומגישים.