חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
סביצ'ה פלמידה לבנה, יוגורט כבשים מתובל, עגבניות צלויות ותחמיץ חליפיניו בזיליקום
המתכון באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת "פרידה קאלו"
התמונה באדיבות מור סגל

מרכיבים:
300 גרם פילה פלמידה לבנה, נקי מעצמות ומעור ,חתוך לקוביות של 1 ס"מ
 
לתחמיץ החליפיניו:
50 גרם פרוסות פלפל חליפיניו
100 מ"ל שמן זית
2 כפות דבש
מיץ מ-2 לימונים
מלח ופלפל
צרור בזיליקום קטן
 
ליוגורט המתובל:
250 גרם יוגורט כבשים
3 שיני שום, קצוצות
מיץ מלימון אחד
צרור נענע, קצוצה
צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
מעט טבסקו
 
לעגבניות הצלויות:
10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 ענפי טימין
2 כפות סוכר חום
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור
150 מ"ל שמן זית
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את העגבניות: מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ 100 מ"ל שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 140 מעלות לכ 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי. ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן.
2. מכינים את התחמיץ: מניחים את כל המרכיבים, פרט לשמן הזית, במעבד מזון וטוחנים. כשהתערובת מוכנה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית. שומרים בקירור
3. מכינים את היוגורט המתובל: בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים תיבול לפי הטעם.
4. מרכיבים את המנה: בצלחת מניחים 3 חצאי עגבניות. מתבלים את הדג בקערה עם מעט מהתחמיץ, טועמים ועורמים ערימה מעל כל עגבניה. מניחים מהיוגורט המתובל מעל כל מערום ומזלפים מעט שמן זית מעל כל מנה.
תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..