חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
פלפלים מתוקים בהקרמת פטה כבשים ובלסמי מצומצם על לחם עגבניות קטלוני
המתכון באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת "פרידה קאלו"

התמונה באדיבות מור סגל


מרכיבים (ל-4 מנות):

400 גרם פלפלים מסוג "פמיינטוס דה פדרון" (אם אין להשיג- פלפל שושקה קטן)
250 גרם גבינת פטה כבשים
10 שיני שום פרוסות
3 שיני שום שלמות
500 מ"ל חומץ בלסמי
100 גרם סוכר
2 עגבניות
מלח ופלפל
שמן זית
לחם מכל סוג (עדיף לבן, ניתן לעשות את זה גם עם לחמניות)
 
אופן ההכנה:
1.       מכינים בלסמי "מצומצם": בסיר מביאים לרתיחה חומץ בלסמי וסוכר, מורידים לאש קטנה ומצמצמים על לכ 1/5 מהכמות המקורית.(הדרך הטובה ביותר לבדוק מוכנות של בלסמי מצומצם היא להוציא כמות של כפית לצלחת ולקרר. אם הבלסמי במרקם של רוטב מצומצם היטב אך עדיין נוזלי מעט- הוא מוכן)
2.       ללחם העגבניות: את העגבניות, השום השלם, מלח ופלפל ,שמים במעבד מזון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק (כמו העגבניות למלאווח...). מורחים על הלחם ומכניסים לתנור או מטוסטר אובן שחומם ל 180 מעלות לכ 7-8 דקות.
3.       את הפלפלים מטגנים במחבת עם מעט שמן זית, והשום הפרוס. יש לחמם את המחבת לפני. בוזקים מעט מלח ופלפל ונותנים לפלפלים להשחים היטב מכל צד.
4.       מסננים את הפלפלים מהשמן ומחלקים על כל לחם עגבניות באופן שווה. מגרדים גבינת פטה כבשים מעל כל מנה, מסיימים במעט בלסמי מצומצם.
תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..