חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
ניוקי תפוח אדמה, קציפת פיקורינו כבשים ואספרגוס
המתכון באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת "פרידה קאלו"
התמונה באדיבות מור סגל

מרכיבים:
600 גרם ניוקי מוכן (טרי או יבש- לעקוב אחר הוראות ההכנה הבסיסיות שלו)
5 שיני שום פרוסות
שמן זית
מלח ופלפל
חבילת גבעולי אספרגוס, קלופים וחתוכים לאורך של 5-6 ס"מ
100 גרם גבינת פיקורינו כבשים, קלופה בקולפן ירקות
לקציפה:
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם פיקורינו כבשים מגורדת
כף חמאה
מיץ מלימון אחד
מעט מלח
 
אופן ההכנה
1.       לקציפה: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל כשלוש דקות נוספות. מכבים את האש ובעזרת מקל ערבוב (סטיק/ בראון/איך שלא קוראים לזה) טוחנים את המסה היטב כמה דקות.
2.       מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט לחליטת האספרגוס. מכינים בצד כלי עם מי קרח.
3.       חולטים את האספרגוס כדקה במים הרותחים ומעבירים למי הקרח. מסננים.
4.       מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית (אם עושים 4 מנות עדיף לחלק את זה לשתי מחבתות במקביל). מוסיפים את השום ומזהיבים אותו קלות. מוסיפים את הניוקי ומשחימים אותו מעט מכל צד. מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ופלפל, מקפיצים עוד כחצי דקה ומוזגים לצלחות ההגשה.
5.       מביאים את רוטב הפקורינו לרתיחה בשנית, מוציאים מהאש וקציפים אותו שוב בעזרת הסטיק. מוזגים מעל כל מנת ניוקי את הקצף (!) בלבד, מעטרים בקולפניות פיקורינו כבשים.
תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..