חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
סלט סלק וגבינת כבשים כחולה
המתכון באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת "פרידה קאלו"
התמונה באדיבות מור סגל

מרכיבים:
10 סלקים בינוניים
תערובת עשבי תיבול טריים- טרגון, מרווה, טימין, פטרוזיליה
200 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות
100 גרם קשיו קלוי
צרור גרגיר נחלים
3 כוסות חומץ
3 כוסות שמן זית
מלח ופלפל
פטרוזיליה קצוצה
1 בצל סגול פרוס
 
אופן ההכנה:
1.       מתחילים בסלקים- מניחים בנייר כסף את כל הסלקים, מוסיפים את עשבי התיבול הטריים וסוגרים היטב את נייר הכסף. מניחים במגש ומכניסים לתנור שחומם מראשד ל 200 מעלות לכשעתיים (עד שהסלקים רכים לגמרי), מצננים מעט. מקלפים את הסלקים (/שהם עדיין חמימים). וחותכים את הסלקים לשישיות.
2.       מכינים תחמיץ לסלקים- מערבבים עם מטרפה את החומץ והשמן, המלח ,הפלפל והסוכר. שופכים על הסלקים ומניחים במקרר ל12 שעות לפחות.
3.       להגשת הסלט- מסננים את הסלקים מהתחמיץ (ניתן לשמור אותו לפעם הבאה...)ומערבבים עם הבצל, מתבלים במעט מלח ופלפל. מעל מפזרים את קוביות הרוקפור, את גרגיר הנחלים מתבלים בקערה נוספת במלח, פלפל שמן זית ומעט לימון, מפזרים מעל רוקפור כבשים ואוכלים בכיף!!!
תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..