חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
חלומי
בריח מנטה
מקפריסין למדנו להכין את גבינת החלומי, גבינה חצי קשה שפופולארית מאוד באי השכן. בעבר ייצרו גבינה זאת רק מחלב כבשים ועזים, אך היום מכינים אותה גם מחלב פרה. לצורך הכנתה מחממים במים חמים את החלב הנפרד ממנה, ואז לשים אותה. בדרך כלל מוסיפים לעיסה עלי מנטה קצוצים, שמעניקים לה תוספת טעם וארומה ואף משמשים חומר אנטי-מיקרוביאלי ממקור טבעי.
 
בדרך כלל מרדדים את הגבינה עד שהיא נראית כמו בצק עבה, ואז חותכים לקוביות. את החלומי שומרים במים עם מעט מלח, ובהמשך מיישנים אותה. צבעה לבן, והמרקם שלה צמיגי, בדיוק כמו של המוצרלה. משתמשים בה בדרך כלל גם לבישול וגם לטיגון.
 
חלומי נחשבת לטעימה יותר כשהיא חמה. למעשה, היא אחת הגבינות היחידות השומרות על צורתן גם לאחר בישול וטיגון. בתוך כך, כשמחממים פרוסות חלומי דקות במחבת טפלון חמה, הן מקבלות מעטה פריך והפנים מתרכך. גבינת החלומי אינה ניתכת, נוכח העובדה שמדובר בגבינה ללא תוספת של חיידקים לקטיים.