חיפוש:
גבינת החודש
גבינת החודש
חלומי - בריח מנטה
המשך
גבינומטר

גבינומטר לקבלת טיפים לאירוח גבינות מושלם!

מספר משתתפים:
חשב
סנדוויץ חצילים ולבנה כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב

חומרים

300 גר'  לבנה כבשים

2-3 חצילים בלאדי בינוניים קטנים.

חצי כוס שמן זית.

למשרה החצילים

2 שיני שום כתושות

1 פלפל חריף קצוץ דק

3 כפות בלסמי מיושן

1-2 כפות דבש פרחים

מלח דק לפני הטעם

מיץ מלימון אחד.

חצי כוס שמיר טרי

 

אופן ההכנה

פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות לא עבות מידי, פחות מסנטימטר.

בוזקים מלח ים גס על החצילים ומניחים בצד כחצי שעה כדי להוציא מהם את המרירות. שוטפים ומייבשים על מגבות נייר, מסדרים על משטח אפייה מכוסה בנייר אפייה משומן בשמן זית.

מטפטפים מעט שמן זית מעל הפרוסות ואופים בתנור מחומם מראש לטמפ' 250 צלזיוס למשך 10 דק' או עד שהחצילים מזהיבים משני צידם.

מערבבים את כל חומרי המשרה ומעבירים את החצילים לתוכו.

מורחים מחצית מכמות פרוסות החצילים המושרות בלבנה הכבשים.

מפזרים עלי שמיר מעל הלבנה כבשים וסוגרים בפרוסות החצילים הנותרות.

מומלץ למצוא פרוסות באותו גודל כך שיווצרו סנדוויצ'ים יפים!
תגובות
שם הכותב
כותרת
טוען תגובות..